Главни мени

Поштовани родитељи,

 Да би дом у што већој мери испунио своју васпитну функцију неопходна је блиска сарадња Дома као васпитне установе и родитеља који увек остају кључне особе у животу адолесцената. Да би Ваше дете што безболније и лакше пребродило све кризе и потешкоће услед одвајања од куће, доласка у нову средину (школску, домску) имајте на уму наше препоруке:

-    разговарајте са вашим дететом и припремите га да ће доласком у Дом морати да се прилагођава новом окружењу и новим условима живота;

-    укажите детету на важност сарадње и толеранције;

-    упутите своје дете да се за све проблеме и дилеме током боравка у Дому обрати свом васпитачу, педагогу;

-    објасните му да је Дом установа колективног смештаја у којој треба да се поштују правила (Кућни ред Дома) и чува домска имовина, да би живот и рад несметано функционисао;

-    упознајте групног васпитача са карактеристикама личности свог детета, његовим навикама битним за живот у колективу и здравственим стањем;

-    посвећујте се својој деци, поштујте њихово мишљење али не заборавите да је и контрола у овим годинама неопходна;

-    редовни контакти телефоном или лично (макар једном месечно) су од великог значаја;

-    молимо Вас да свако одсуство детета из Дома пријавите групном васпитачу.

Ви желите да Ваше дете буде што бољи ученик ми ћемо му помоћи у учењу.

Ви желите да се Ваше дете што успешније уклопи у нову средину ми ћемо му помоћи у адаптацији кроз низ конкретних активности.

Ви се бринете са ким се Ваше дете дружи - поделите Вашу бојазан са нама, лакше ћемо је превазићи.

 

Сваки проблем ће се лакше савладати ако заједнички радимо на његовом решавању

Васпитање мора да буде нежно, али не лабаво, строго, али не хладно.

Дом ученика средњих школа у Зајечару је савремена установа са дугогодишњом традицијом. То је васпитно - образовна установа у којој се обезбеђује смештај, исхрана, услови за учење и васпитање, културни, забавни и спортски живот ученика. Поред смештајног капацитета (270 места) и савремено опремљење кухиње и трпезарије, Дом располаже са више заједничких просторија у којима се дешавају озбиљне активности (учење) и оне мало мање озбиљне (дружење, рад секција ...):

v четири учионице (за учење и рад секција);

v библиотека са око 7000 књига;

v информатички кабинет и дигитална учионица са

   30 рачунара;

v    Wireless интернет;

v мини теретана за рекреацију ученика;

v сала за стони тенис;

v игралиште за баскет;

v ученички клуб који је савремено опремљен;

У Дому је запослен стручно оспособљен кадар који чине: васпитачи, стручни сарадник и друго особље који воде рачуна да све што се догађа у Дому буде у интересу физичког и менталног здравља и целокупног развоја ученика. Наш Дом ученицима обезбеђује подршку у школовању пружањем квалитетног смештаја, исхране и васпитног рада у безбедном и подстицајном окружењу. Живот вашег детета са вршњацима уз сталну бригу и помоћ васпитача, педагога му може помоћи да оствари жељени школски успех и правилно се развија у лепези садржаја које Дом нуди. Под нашим кровом свако може да нађе своје место, развија своје таленте или открије неке нове и стекне пријатеље за цео живот.

Васпитни рад је организован у оквиру 11 васпитних група које у просеку имају 25 ученика. Радно време васпитача је такво да је обезбеђено њихово присуство у Дому током 24 часа. Школски успех и безбедност ученика су приоритет, али се велика пажња поклања адаптацији, развијању животних вештина и слободним ученичким активностима.

                              НАШ ДОМ ЈЕ ВАШ ДОМ

Контакт телефон: 019/430-915

Бројач посета

864471

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31