Главни мени

ДРАГИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЉИ,

 

Од понедељка 20. септембра зајечарске средње школе раде по другом моделу. Дом ученика средњих школа Зајечар биће отворен за ученике од недеље 19. септембра од 14 часова. Наша препорука је да у Дом у недељу дођу ученици који имају наставу у школи у понедељак а да остали дођу у понедељак или уторак.

Ученици приликом повратка у дом након распуста или других одсустава не треба да долазе у долазе у дом уколико имају било који од следећих симптома или знакова који могу указати на болест COVID-19: кашаљ, повишена телесна температура, отежано дисање/кратак дах, нагли губитак чула мириса, укуса или промене укуса, главобоља, језа, болови у мишићима, повраћање и/или пролив.

Ученици не треба да долазе у дом уколико су идентификовани као блиски контакти особе оболеле од COVID-19 у породици или домаћинству, већ треба да остану у карантину у кућним условима у трајању од 10 дана.

Ученици који су се јавили лекару у матичном дому здравља због појаве симптома или знакова који могу указивати на COVID-19 не треба да долазе у дом док чекају резултат тестирања, односно док не добију негативан резултат тестирања на COVID-19.

Молимо вас да о свим променама у здравственом стању ученика обавештавте групног васпитача.

Подсећамо вас на обавезу поштовања мера смањења ризика од уношења вируса:

На улазу у Дом обавезна дезинфекција руку и обуће и мерење телесне температуре.

У дому је неопходно одржавање физичке дистанце најмање 1 метaр, а пожељно 2 метра.

Ношење маски у Дому је обавезно приликом било којег кретања ван собе.

Опширније о осталим нормама понашања ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ.

Свим ученицима, посебно ученицима који су у већем ризику од тешког облика COVID-19 инфекције, као и особама које су у блиском контакту са овим посебно осетљивим категоријама, препоручује се вакцинација против COVID-19.

Останите здрави, будите одговорни и видимо се ускоро!

Бројач посета

864478

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31