Главни мени

Библиотека у Дому постоји од његовог оснивања 1967.год. Са годинама се увећавао фонд библиотеке.

            Библиотека тренутно располаже са близу 6500 књига. Књиге су претежно нове или добро очуване са актуелним садржајима како за потребе станара дома тако и за васпитно особље и раднике Дома.

            Књиге су сређене по азбучном реду презимена писца као и по областима. Постоји подела на домаће и стране писце. На посебном месту је лектира. У bibliotekaбиблиотеци се може наћи и сваки број листа "Политикин забавник“ у задњих десетак година.

            Сваки ученик је аутоматски члан библиотеке. У задњих неколико година значајна средства су одвајана за куповину књига. На годишњем нивоу број књига се у просеку увећа за 250. Највећа куповина обави се на Сајму књига у Београду. Важно је, и то треба истаћи, да ученици имају активну улогу у састављању списка потребних књига. Колико је то значајно да из године у годину све је више ученика који читају и књиге које нису обавезно градиво за средњу школу. Ученици који више читају ангажују се и око израде постера  најчитанијих књига. Сваке године након значајније куповине књига (Сајам књига у Београду ) ученици имају прилике да на презентацији књига где су све књиге изложене виде све што је ново у библиотеци као и да их прелистају, прокоментаришу и размене искуства.

           Библиотека ради у радно време васпитачице Иване Орчић Глигуроски којa води библиотеку. Распоред рада васпитача је истакнут на вратима дежурног васпитача.

           Библиотека је много више од просторије препуне књига. Она пружа и друге услуге, попут угодног простора за интелектуални рад, рад секција и састанке васпитних група.

           Најактивнији читалац током школске године буде награђен књигом на свечаној академији поводом прославе Дана Дома.

Бројач посета

850973

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30